Založ si blog

Moc korumpuje, zabíja, na Ukrajine strašne, u nás menej, v Dánsku, Fínsku najmenej. Chceme Dánsko, Fínsko !

Nedovoľme, aby Ukrajina a jej občania slúžili ako nástroj na mafiánske hry oligarchov a pre médiá ako dobrá „potrava“ na ohlupovanie národa.
 
Ukrajina, to je dnes neskutočne bizarná situácia, ktorú využíva hlavne mafia na svoj kšeft a médiá všeobecne na pokrytie svojho prázdneho obsahu.
 
Všetci o Ukrajine rozprávajú, hľadajú senzácie, konšpirácie, málokto hovorí o súvislostiach a o základe problémov Ukrajiny 
 
Ten je vcelku jednoduchý a jasný.
 
Ukrajina sa, akoby oblúkom v čase, vrátila späť do obdobia pred rokom 1989.
 
Ľudia na Ukrajine sú rovnakí ako u nás, v Nemecku, Fínsku, s tým rozdielom, že moc v tejto krajine je totálne mimo občanov.
 
U nás je to o niečo lepšie, len sme sa tiež zastavili kdesi v strede, medzi Ukrajinou a Nemeckom, Dánsko a Fínsko sú pre nás nedostižné.
 
My sme mali oproti Ukrajine jedno šťastie navyše, historicky sme boli, vďaka rokom 1918 – 1948, tesnejšie primknutí k vyspelému Západu.
 
Pravda, potom sme zažili hrôzy 40 totalitných rokov a ich pečať si nesieme ako ťažké bremeno, ktorého sa nie a nie zbaviť.
 
Nech už ale spomíname na to, čo bolo, s bôľom na duši, či s falošnou nostalgiou, môžeme byť radi, striedanie moci u nás prebehlo bez krvi a obetí civilov.
 
No ale, tiež sme tu museli prežiť kadejaké divoké postotalitné časy.
 
Mafiáni sa navzájom húfne strieľali na uliciach, v baroch a vrcholom boli vraždy a únosy spojené s najvyššou a najšpinavšou politikou.
 
My, naivní občania Slovenska, sme potom svojou účasťou vo voľbách, akože zachraňovali demokratickú reputáciu spoločnosti a obnovu dôvery v štát.

Stálo nás to neskutočné nervy, neustále si vyberať z tej špiny, to najmenej špinavé.

Napriek všetkému sa nám ako občanom podarilo dokázať nemožné, vstúpili sme do spoločenstva krajín vyspelej Európy.

Pravda, sklamali sme, keďže sa nám nepodarilo spoločnosť očistiť od mafiánov a tí postupne cez peniaze a politiku ovládli krajinu.

Z pamäti nemožno vymazať pocit hnusu a bezprávia, keď sme stále dookola volili to menšie zlo a politici – mafiáni sa nám verejne vysmievali, vysmievajú.
 
Nakradli si miliardy, ovládli štátne funkcie, úrady, sprivatizovali si štát a dnes sa už nevraždia, len si nás občanov manipulujú, podľa svojich potrieb.
 
Niektorým občanom už z toho riadne „tečú nervy“ a keby sme neboli na pol ceste k Nemecku, zvolili by riešenie problémov v štýle občanov Ukrajiny.

Samozrejme, mafia a primitívi Vás budú ohlupovať tvrdením, že na Ukrajine vystrájajú len akýsi radikáli a chuligáni s podporou zlých imperialistov.

Treba sa pozerať otvorenými očami a uvidíte neskutočné drámy, tak ako včera v ukrajinskom TV vysielaní .

Masa obyčajných občanov pred úradom nenávidenej tajnej polície, chlapík zvnútra rozbíja sklo na dverách, odrazu dávka zo samopalu, žena s prestrelenou hlavou padá k zemi mŕtva, kaluž krvi a vedľa nej taška, ktorú mala cez rameno.

Hrozná tragédia, otrasný šok, prečo musela tá pani zomrieť ?!

Potom nasledovali ďalšie, neskutočné, neuveriteľné obrazy.

Masa ľudí sa nerozutekala, ľudia zostali na svojich miestach, napriek ohrozeniu života, žiadna panika, iba vzdor, apatia v tvárach obyčajných občanov.

Ako my môžeme Ukrajine a jej obyvateľom pomôcť ?
 
Zbierkami, financiami, ale hlavne tým, že pochopíme, v akej situácii sa nachádzajú a nebudeme opakovať bludy a podporovať tak oligarchiu a skorumpovanú moc.

Ľudu Ukrajiny prajem okamžité ukončenie zabíjania nevinných ľudí a potom mnoho síl a vytrvalosti k tomu, aby boli nekompromisní voči mafii a oligarchii.

To je jediná cesta ako sa postupne krok po kroku, môžu prepracovať na rebríčku demokracie a slobody stále vyššie smerom k Dánsku, Fínsku.

 

 
 
  

Janko, Martinka, prepáčte, 3 roky a mafiu sme len pošteklili.

23.02.2021

3 roky od popravy Janka a Martinky si občania naďalej klamú a nenávidia sa, pričom mafii sa v podstate nič nestalo. Nahovárame si a vymýšľame hrdinov v radoch polície, ktorí odhalili, čo im dovolili a to je asi tak všetko. V radoch štátnej a klasickej mafie nezúri žiadny masový covid, sme iba svedkami novodobej frašky. Občianska spoločnosť potrebuje reštart, inak si ju [...]

SÚD SLOVENSKO NESKUTOČNE DRAHÉ TO MAFIÁNSKO. . .

06.09.2020

Janko a Martinka zatiaľ pokoj nemajú, štát Slovensko mafiáni stále ovládajú. Darmo sme si novú nádej zvolili, zatiaľ Slovensko logicky sme NEOBRODILI. Najprv koronavírus BOJ s mafiou zahatil a teraz sa už potenciál načisto STRATIL…? SÚDY mafiánske slovenské zatiaľ sa v ničom nezmenili, tak KTO určí stav VINY?! Keby to ohavné Brucho 55 rokov basy dostalo, niečo by sa [...]

Nevoľte štátnu mafiu, rakovinu spoločnosti, voľte normálnu budúcnosť.

26.02.2020

Kto mal možnosť sledovať dianie v nezákonne zvolanom parlamente a má svedomie, má logicky aj strach. Čo tam predvádzali fašisti, komunisti a nacionalisti, to nemá obdobu v normálnej spoločnosti 21. storočia. Akože lekárka v koži Hitlera, učiteľ slovenčiny do hneda neschopný vyslovovať, čítať a napuchnutý komunista. A nad tým všetkým obrovská kopa zlodejiny, nenávisti [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 08:40

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

luteranjaning

Ja, Vy, my všetci tvoríme štát. A prečo sme im dovolili ukradnúť si ho? Kvôli našim deťom, vnukom to spoločne dokážeme zmeniť! Nebojte sa slobodne vyjadriť, jedine tak sa ani 100 x opakovaná lož nestane pravdou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 821
Celková čítanosť: 3927600x
Priemerná čítanosť článkov: 4784x

Autor blogu

Kategórie