Založ si blog

Dôchodcovia, nehanbite sa za Slovensko. Vy za mafiu nemôžete, trošku áno !

Mám tu česť stretávať sa s ľuďmi, ktorí žijú životy obyčajných ľudí na Slovensku a sú ochotní rozprávať sa na rovinu.
 
Včera som stretol človeka, ktorý sa vďaka dcére a návšteve Fínska začal zamýšľal nad tým, prečo je to naše Slovensko také bordelárske.
 
Dcéra odišla pred 13 rokmi do Anglicka, začínala ako manuálna pracovníčka, mala ukončenú strednú hotelovú školu a na Slovensku si nenašla prácu.
 
Čuduj sa svete, v Londýne popri práci stihla vyštudovať prestížnu vysokú školu a tá jej dnes otvára neskutočné možnosti.
 
Po štúdiu začala výskumnú činnosť v Anglicku a po troch rokoch praxe sa jej ponuky na spoluprácu sypú z celého sveta, vybrala si Fínsko 
 
Pôsobí tam 3 roky, má vážnu známosť a konečne presvedčila rodičov, aby sa odhodlali a po prvýkrát sa išli pozrieť mimo Slovenska.
 
Rodičia sa z trojtýždňového pobytu vo Fínsku vrátili úplne šokovaní, prevrátili sa im všetky hodnoty, ktoré doteraz poznali.
 
Žili v domnení, že to čo zažili do roku 1989 bolo to najlepšie, čo mohli mať vďaka komunistom a podľa toho vždy aj rozmýšľali, konali, volili.
 
To, čo zažili vo Fínsku, všade slušnosť, čistota, ochota, pokoj, kľud im na ich doterajšie predstavy o živote prišlo ako niečo neskutočné.
 
Na staré kolená začínajú rozmýšľať, aký neľudský bordel je na Slovensku, čo všetko tu ľudia pretrpia, ako sa musia uskromniť, aby prežili.
 
Muž má dôchodok 400 eur, manželka 260, výdavky na byt 290 eur, strava, splátky na spotrebiče, niečo na pohreb a koniec, na viac neostáva. 
 

Teraz na zimu idú odhlásiť svoje 15 ročné auto, aby ušetrili z poistky, na údržbu, opravu už niet peňazí a s autom zrejme skončia natrvalo.

Ako Slováci dôchodcovia sa vo Fínsku museli hanbiť za svoje zmýšľanie, ktoré sa už ťažko zmení a je dôkazom toho, ako tu žijeme.

Keď prišli do Supermarketu a predavačka ich 4 x úctivo pozdravila, vždy keď okolo nej prešli, mali z toho nepríjemný pocit, zimomriavky.

Najprv nechápali, ako tam dôchodcovia vyžijú, keď najlacnejší bochník chleba je za 1, 4 eur a na Slovensku si ho kúpia za polovicu. 

Neverili, aké sú tam dôchodky a že tie autá, ktorými dôchodcovia nakupujú nemajú na pôžičky a menia ich za nové v priemere 7 rokov.

Keď im matka budúceho zaťa, vitálna dôchodkyňa vysvetľovala, aké základné výhody ponúka Fínsko svojim dôchodcom, radšej sa tvárili, že niečo podobné zažili aj na Slovensku.

V skutočnosti sa veľmi hanbili, ako mohli byť doteraz takí naivní, veriť politikom, ktorých volili, takých by vo Fínsku hnali kade ľahšie.

Voliť už nepôjdu, na Slovensku sa aj tak nič nezmení, mladí sa nevrátia a oni starí dokapú posledné roky života pri počítaní každého centu.

 
A čomu sa hanbia najviac, to je ich falošná pýcha, ktorou sa obrnili, robili zle svojej dcére, všetkým naokolo, pretože Slovensko už na tom mohlo byť lepšie.
 
To posledné čo majú je hrdosť, je im nanič, lebo dcéra by im aj finančne pomohla, oni jej ale nedokážu povedať pravdu, ako v skutočnosti na Slovensku žijú. 
 
Dôchodca, bývalý zamestnanec štátnych lesov nakoniec v zúfalstve povedal, Slovensko už nemá žiadnu šancu !
 
 Ja keď stretnem bývalých kolegov z práce, zaplačem nad tým, čo sa tu deje od vlády, parlamentu, cez úrady.
 
VÚC si cez odbor školstva, pod ktorý naša prevádzka a lesy patria kupuje miliónové autá, chodia si na výlety do zahraničia, míňajú, kradnú, nikto to nekontroluje a ľudia, ktorí robia v lese sú otroci.
 
Pilčíci dostanú odmenu 20 eur a papaláši štátne milióny rozkrádajú, nenápadne si odpredávajú za babku drahé autá, budovy, majetky cez rodiny, kamarátov , povedzte, čo je toto za štát ?!
 
Pán sa tak rozčúlil, až mu zle prišlo a načo, veď mafia to má pekne zrátané, každodenne ukradnuté milióny im poslúžia na ďalšie klamstvo a krádeže.
 
Dôchodcovia na Slovensku by mohli mať od zajtra dvojnásobné dôchodky a od 1.1.2014 trojnásobné, kto ale zastaví toky miliiárd pre mafiu, nikto.
 
A tak sme doma na Slovensku, kde sa kradne, tuneluje, najlepšie zo štátneho a nikto to už nezastaví, lebo….

Janko, Martinka, prepáčte, 3 roky a mafiu sme len pošteklili.

23.02.2021

3 roky od popravy Janka a Martinky si občania naďalej klamú a nenávidia sa, pričom mafii sa v podstate nič nestalo. Nahovárame si a vymýšľame hrdinov v radoch polície, ktorí odhalili, čo im dovolili a to je asi tak všetko. V radoch štátnej a klasickej mafie nezúri žiadny masový covid, sme iba svedkami novodobej frašky. Občianska spoločnosť potrebuje reštart, inak si ju [...]

SÚD SLOVENSKO NESKUTOČNE DRAHÉ TO MAFIÁNSKO. . .

06.09.2020

Janko a Martinka zatiaľ pokoj nemajú, štát Slovensko mafiáni stále ovládajú. Darmo sme si novú nádej zvolili, zatiaľ Slovensko logicky sme NEOBRODILI. Najprv koronavírus BOJ s mafiou zahatil a teraz sa už potenciál načisto STRATIL…? SÚDY mafiánske slovenské zatiaľ sa v ničom nezmenili, tak KTO určí stav VINY?! Keby to ohavné Brucho 55 rokov basy dostalo, niečo by sa [...]

Nevoľte štátnu mafiu, rakovinu spoločnosti, voľte normálnu budúcnosť.

26.02.2020

Kto mal možnosť sledovať dianie v nezákonne zvolanom parlamente a má svedomie, má logicky aj strach. Čo tam predvádzali fašisti, komunisti a nacionalisti, to nemá obdobu v normálnej spoločnosti 21. storočia. Akože lekárka v koži Hitlera, učiteľ slovenčiny do hneda neschopný vyslovovať, čítať a napuchnutý komunista. A nad tým všetkým obrovská kopa zlodejiny, nenávisti [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

luteranjaning

Ja, Vy, my všetci tvoríme štát. A prečo sme im dovolili ukradnúť si ho? Kvôli našim deťom, vnukom to spoločne dokážeme zmeniť! Nebojte sa slobodne vyjadriť, jedine tak sa ani 100 x opakovaná lož nestane pravdou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 821
Celková čítanosť: 3927197x
Priemerná čítanosť článkov: 4783x

Autor blogu

Kategórie