Založ si blog

Komunista zmení tvár, stranu, identitu, aby staré zločiny zakryl novými v SKG 2013 ! (18)

1982, pracujem na stredisku TV prevádzače Kalvária Prešov, pribudli mladí technici, je nás cca 25, z toho sú iba šéf a traja technici komunisti.

 
Robota ma ohromne baví, mám záujem, aby všetko fungovalo čo najlepšie, do techniky sa nám našťastie zatiaľ komunistické maniere nemiešajú.
 
Je to dané tým, že na prvom mieste je tu kvalita ľudí, technika a ich spoľahlivosť, inak by sme nedokázali okamžite riešiť problémy.

Za pochodu školím technikov na novú tranzistorovú technológiu a navrhujem efektívnejší spôsob znižovania nákladov na odstraňovanie porúch.

 
Začína to prebierkami televíznych prevádzačov na Orave, musia spĺňať kvalitatívne parametre, ak nie, nepreberieme ich a už je vidieť výsledky.
 
Problémy koncových stupňov pominuli a preberané tranzistorové prevádzače sú v ďaleko lepších parametroch, ako boli na začiatku, oplatilo sa byť prísnym.
 
Na prebierky chodím s technikmi Bojsim, Manťorom, Belom a ďalšími, tri hodiny tam a tri späť vypĺňame diskusiou hlavne o technike a živote vôbec.
 
S Manťorom, ktorý je silne veriaci sme práve pred chvíľkou rozoberali, ako je možné, aby v našej spoločnosti vládol taký bordel, aký sme dnes videli na Orave.

Technici, ktorí nám prevádzače odovzdávajú sú v pohode, navzájom sa rešpektujeme a dnes nám prezradili jednu úžasnú, neuveriteľnú skutočnosť. 
 
Moduly prevádzačov po poruche, či už prepätím, alebo bleskom sa snažíme opraviť priamo u nás na stredisku, potrebujeme k tomu súčiastky, náhradné diely.
 
Oficiálne dodávky cez zásobovačov sú zdĺhavé, chlapci z výroby sa nám snažia pomôcť, poskytnú čo sa dá, je toho však málo a tak nám prezradia tajomstvo.
 
Zájdeme na skládku odpadu fabriky, je strážená, tam je Fero, odvoláme sa na nich, nebude problém a potom uvidíme, čo sme ešte nevideli.
 

Zašli sme a žasli sme, rampa, strážnik Fero, všade obrovské haldy a buldozér pred sebou tlačí bohatstvo od výmyslu sveta, ktoré v momente ničí.

Nájdeme tam vzácne chladiče, originálny sáček nedostatkových tranzistorov, prepínače, izostaty, cuprextity, kanálové voliče a poničené šasi televízorov.

Sme v šoku a navyše jedno také šasi potrebujeme do práce, aká škoda zničených, Fero to počuje a dáva nám adresu v dedinke v Nižnej na Orave.

V rodinnom dome nás pán zavedie do šopy a spod kopy sena vytiahne šasi, za 5 korún je naše a či by sme si nechceli poskladať aj celý televízor.

Aj by sme chceli, len nie sme finančne vybavení a máme obavu, či nejde o zlodejinu, pán sa smeje, museli by zavrieť celú fabriku, nevideli ste skládku ?

Videli a už vieme ako funguje socialistické bordelárstvo, v robote o tom všetci diskutujú a chudák Marian, jediný prítomný komunista nevie, čo na to povedať.

Technik Ňuňo ho navyše verejne provokuje, že kým bude taký bordel, ťažko sa k nim niekto do tej ich strany pridá, aj keby mu nasľubovali hory – doly.

Ňuňo mi na druhý deň pri výstupe k prevádzaču Medzev vysvetľuje, ako sa jeho a ďalších snažili nalákať do strany a že budú aj mňa, hlavne pozor na Ďuriho.

Ďuri je po technickej stránke celkom šikovný, je to bývalý opravár televízorov, nenápadný, snaživý a zatiaľ som si ho ako komunistu ani neuvedomoval.

Je piatok poobede, šéf Waldo je vyplašený, príde riaditeľ, chcel by so mnou hovoriť pár minút pred koncom roboty a Ďuri tu má tiež počkať.

Riaditeľ príde, všetci zmiznú, Ďuri vytiahne fľašu červeného a riaditeľ je ako med, súdruh inžinier, sme veľmi spokojní, chceme Vám maximálne pomôcť.

Medové motúziky,bla, bla a potom šok, ako keď Vám niekto jednu neočakávane tresne, Bože, však tí šialenci ma tu lanária na vstup medzi červených !

Fuj, rýchlo preč, zmiznúť,súdruhom vysvetľujem, že to nie je možné, nedovoľuje mi to moje presvedčenie a asi k tomu nemám dosť presvedčivý ksicht.

Lebo súdruh riaditeľ po troch pohárikoch len ďalej trepe, že to nevadí, dôležité je si to riadne premyslieť a hlavne myslieť na budúcnosť svoju a rodiny.

Keď odmietnutie opakujem tretíkrát, pripomínam, že je už po pracovnej dobe, tvári sa urazene a keď odchádzam, čosi prísne dohovára Ďurimu.

V pondelok ráno mám ďalší šok, Ďuri sa tvári veľmi kamarátsky a vysvetľuje, že on za to nemôže, to chcel riaditeľ a on ho musel počúvnuť.

Technici vedia viac ako ja, Ňuňo tvrdí, že som nemal tak priamo odmietnúť, lebo žiadosť o byt posudzuje ROH a hlavné slovo majú červení.

Na to im kašlem, najprv zistím, ako to celé vnímajú na Správe Rádiokomunikácií, kde ma Rozvoj učil, technika a spoľahlivosť je základ, o politike reč nebola.

Skoncipujem list, zasielam šéfke personálneho oddelenia s tým, že ma zaujíma len technika a či naozaj potrebujú odborníkov, alebo straníkov.

 P.S.

     Komunizmus je červená odroda mafie, šéfovia sa verejne bozkajú na ústa, robia verejné popravy, šíria strach a verejne klamú neustále.

     Kto raz vstúpil do osídiel KS, ten vystúpiť nemôže, vyslobodiť ho môže jedine smrť, alebo zmena spoločenského režimu.

     Rok 89 komunisti vítali ako oslobodenie, knižky pozahadzovali, lenže mafia si všetkých našla a drží ich v komunistickom objatí.

     Výsledkom je Slovenská Komunistická Gubernia 2013, navonok člen EÚ, vo vnútri rabovanie verejných financií, korupcia, špina .

Janko, Martinka, prepáčte, 3 roky a mafiu sme len pošteklili.

23.02.2021

3 roky od popravy Janka a Martinky si občania naďalej klamú a nenávidia sa, pričom mafii sa v podstate nič nestalo. Nahovárame si a vymýšľame hrdinov v radoch polície, ktorí odhalili, čo im dovolili a to je asi tak všetko. V radoch štátnej a klasickej mafie nezúri žiadny masový covid, sme iba svedkami novodobej frašky. Občianska spoločnosť potrebuje reštart, inak si ju [...]

SÚD SLOVENSKO NESKUTOČNE DRAHÉ TO MAFIÁNSKO. . .

06.09.2020

Janko a Martinka zatiaľ pokoj nemajú, štát Slovensko mafiáni stále ovládajú. Darmo sme si novú nádej zvolili, zatiaľ Slovensko logicky sme NEOBRODILI. Najprv koronavírus BOJ s mafiou zahatil a teraz sa už potenciál načisto STRATIL…? SÚDY mafiánske slovenské zatiaľ sa v ničom nezmenili, tak KTO určí stav VINY?! Keby to ohavné Brucho 55 rokov basy dostalo, niečo by sa [...]

Nevoľte štátnu mafiu, rakovinu spoločnosti, voľte normálnu budúcnosť.

26.02.2020

Kto mal možnosť sledovať dianie v nezákonne zvolanom parlamente a má svedomie, má logicky aj strach. Čo tam predvádzali fašisti, komunisti a nacionalisti, to nemá obdobu v normálnej spoločnosti 21. storočia. Akože lekárka v koži Hitlera, učiteľ slovenčiny do hneda neschopný vyslovovať, čítať a napuchnutý komunista. A nad tým všetkým obrovská kopa zlodejiny, nenávisti [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

luteranjaning

Ja, Vy, my všetci tvoríme štát. A prečo sme im dovolili ukradnúť si ho? Kvôli našim deťom, vnukom to spoločne dokážeme zmeniť! Nebojte sa slobodne vyjadriť, jedine tak sa ani 100 x opakovaná lož nestane pravdou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 821
Celková čítanosť: 3931346x
Priemerná čítanosť článkov: 4788x

Autor blogu

Kategórie