Založ si blog

Komunizmus, fašizmus a iný izmus živí iba primitivizmus. SKG 2013 (16)

1981, skončila vojna v Seredi, som u riaditeľa na Rozhlasovom vysielači v Prešove, už nesídli na Dubníku, kvôli požiaru anténového stožiara.

 
Súdruh inžinier, volali z Bratislavy, máte skúsenosti s prevádzačmi, chválili Vašu diplomovku, nastupujete na TV Prevádzače Kalvária v Prešove.
 
Super, doslova sa teším, o hodinu už kráčam po schodoch krížovej cesty, obdivujem kaplnky, na pahorku kostol a hneď vedľa je stredisko TVP.
 
Budova je stará, čudná, šéf Waldo zaskočený, najprv diskutujeme o diplomovke, potom mi objasňuje problematiku, ktorú budem mať na starosti.
 
Je potrebné vymeniť elektrónkové TVP za tranzistorové, preškoliť technikov, robiť prebierky prevádzačov v Nižnej a zariadenia inštalovať do prevádzky.
 
OK, do večera študujem technické parametre, schémy, ráno 6.00 štartujeme s technikom Bojsim na Gazíku do Nižnej na Orave preberať TVP.
 
Bojsi je zhovorčivý, za tri hodiny cesty mi objasní všetky detaily o jednotlivých ľuďoch, postoch na prevádzačoch, vysielačoch Východného Slovenska.
 
Prebierka TVP je vážny proces kontroly zariadení, meranie frekvenčných charakteristík, kontrola výstupného výkonu a ďalších parametrov.
 
Tri hodiny cestou späť mi Bojsi objasňuje vzťahy komunistov – nekomunistov a som príjemne prekvapený jeho racionálnym pohľadom na vec.
 
Na prevádzačoch v Prešove a v Poprade je celkom 21 ľudí, z toho sú komunisti iba 4, Bojsi vraví, našťastie, lebo kto by potom robil robotu.
 
Šéf je v strane, nemá vysokú, aspoň že je bývalý technik, ďalší traja komunisti sú technici, jeden je dobrý, dvaja priemer, nikto ďalší do strany nechce.
 
Bojsi mi objasňuje,že väčšina technikov sú zapálení katolíci a robia akýsi tichý odboj proti komunistom, v tomto roku boli viacerí spolu na púti v Levoči.
 
Je prekvapený, v Levoči som nikdy nebol, do kostola chodím príležitostne, vysvetľujem mu, že verím vo vieru, len musí byť skutočná a ja mám teraz prácu .
 
A naozaj mám, baví ma to, študujem ako divý, montujem prevádzače, pripravujem školenia, niektorí chlapi z toho majú strach, musia to však zvládnuť .

Aj môj svokor, svokra sú neuveriteľne usilovní, ozajstní gazdovia, kravička, zajace, sliepky, svokor skoro ráno nakosí, ide do práce a z práce znova do práce.

 

Jeho otec ako správny Slovák zarobil doláriky v bani v Kanade, kúpil roľu, prišli komunisti, roľu zobrali a postavili si na nej tzv. Vládnu štvrť.

U svokrovcov sme v staručkom dome, v izbe 2,5 x 2,5 m, bude treba niečo vymyslieť, záhrada je obrovská, čo tak niečo pristavať, stavať ?

Idem na odbor výstavby zistiť, čo je potrebné k prístavbe, výstavbe a tam ma čaká šok, nie je to možné, na Veselej je stavebný uzáver !

 

Čo to je, ako je niečo také možné, zisťujeme, nikto nič nevie, je to plán, niekedy potom tam bude radová zástavba, je tam uzáver a hotovo.

Začínam rozumieť, ako funguje komunistická obludná mašinéria, máš krásnu veľkú záhradu, papaláši chcú domčeky, vyvlastnia a hotovo !

Bojsimu cestou do Nižnej hovorím o svinstve, on mi vysvetľuje, aj budova TVP na Kalvárii patrila mníškam, komunisti ich vyhnali, budovu zoštátnili.

Nič sa s tým vraj robiť nedá, lebo komunisti zlomia každý odpor silou armády, milície, ŠTB, jediné čo ostáva je viera, na tú dosah nemajú.

13.12.1981 v Poľsku Jaruzelski vyhlásil výnimočný stav, komunisti znova vojenskou silou spútali demokratizačný vývoj v krajine, Bojsi to predvídal.

P.S.

    Komunisti majetky a peniaze neuznávajú, oni ich kradnú len preto, aby ich všetky rozdali chudobe, ktorú s kapitalistami na striedačku oblbujú pred voľbami.

    Komunizmus živí len primitivizmus ľudí, ktorí sa nechajú vlákať do vidiny raja, kde im budú pečené holuby padať do huby, pravda, po hube potom riadne dostanú.


Janko, Martinka, prepáčte, 3 roky a mafiu sme len pošteklili.

23.02.2021

3 roky od popravy Janka a Martinky si občania naďalej klamú a nenávidia sa, pričom mafii sa v podstate nič nestalo. Nahovárame si a vymýšľame hrdinov v radoch polície, ktorí odhalili, čo im dovolili a to je asi tak všetko. V radoch štátnej a klasickej mafie nezúri žiadny masový covid, sme iba svedkami novodobej frašky. Občianska spoločnosť potrebuje reštart, inak si ju [...]

SÚD SLOVENSKO NESKUTOČNE DRAHÉ TO MAFIÁNSKO. . .

06.09.2020

Janko a Martinka zatiaľ pokoj nemajú, štát Slovensko mafiáni stále ovládajú. Darmo sme si novú nádej zvolili, zatiaľ Slovensko logicky sme NEOBRODILI. Najprv koronavírus BOJ s mafiou zahatil a teraz sa už potenciál načisto STRATIL…? SÚDY mafiánske slovenské zatiaľ sa v ničom nezmenili, tak KTO určí stav VINY?! Keby to ohavné Brucho 55 rokov basy dostalo, niečo by sa [...]

Nevoľte štátnu mafiu, rakovinu spoločnosti, voľte normálnu budúcnosť.

26.02.2020

Kto mal možnosť sledovať dianie v nezákonne zvolanom parlamente a má svedomie, má logicky aj strach. Čo tam predvádzali fašisti, komunisti a nacionalisti, to nemá obdobu v normálnej spoločnosti 21. storočia. Akože lekárka v koži Hitlera, učiteľ slovenčiny do hneda neschopný vyslovovať, čítať a napuchnutý komunista. A nad tým všetkým obrovská kopa zlodejiny, nenávisti [...]

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

luteranjaning

Ja, Vy, my všetci tvoríme štát. A prečo sme im dovolili ukradnúť si ho? Kvôli našim deťom, vnukom to spoločne dokážeme zmeniť! Nebojte sa slobodne vyjadriť, jedine tak sa ani 100 x opakovaná lož nestane pravdou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 821
Celková čítanosť: 3923637x
Priemerná čítanosť článkov: 4779x

Autor blogu

Kategórie