Založ si blog

Komunizmus je neospravedlniteľný zločin. V SKG 2013 má tuhé finančné korene ! (12)

Som štvrták na elektrofakulte SVŠT a rok 1979 sa začína veľmi zvláštne, ako keby aj príroda chcela vyskúšať drzých ideologických tajomníkov KS.

Už v novembri 1978 boli problémy so zásobovaním uhlia na západnom Slovensku a lokálne výpadky dodávok elektriny v okolí Trenčína.

 
Na Vianoce a Silvester prišla jar a na Nový Rok teplota klesla o 30 stupňov, tým sa prakticky negovala celá socialistická ekonomika, štát nefungoval, všetko obmedzil.
 
Zastavilo sa TV vysielanie, vykurovanie škôl, kín, úradníci mali skrátenú pracovnú dobu, štát živori len na minimálny energetický režim až do konca januára.
 
Bolo evidentné, že socialistická ekonomika nemá žiadne energetické rezervy, komunistická by zrejme prežila iba zavedením stanného práva.
 
Občania, akoby zmierení s osudom sa v čase tejto mimoriadnej krízy nijako rebelantsky neprejavovali, skôr si len šuškali, čo by bolo v Poľsku.
 
Na jar sa po Mladej Garde šírila správa z ORF, ktorá informovala o odvážnom čine dvoch rodín z NDR, ktoré na balóne ušli do NSR. 
 
Zároveň odznela aj krutá pravda o stovkách mŕtvych, ktorých komunisti v NDR zastrelili pri pokuse o útek na západnej hranici.
 
Vlado z Bojníc tvrdil, že z vinice nad Bratislavou sa ktosi pokúsil o čosi podobné na rogale, hraničiari komunisti ho však zastrelili.

Režim v DDR musel byť riadne vyšinutý, keď sa ich občania v zúfalstve pokúšali pri Devíne prekročiť hranicu a preplávať do Rakúska.

Študentky z NDR na Mladej Garde sa o nič také nepokúšali, zato o to viac pokúšali slovenských študentov, DDR ich

bohato zásobovala antikoncepčnými pilulami.

Ako podnikový štipendista som sa mohol už v predstihu venovať príprave na diplomovú prácu, ktorá mala výhodu v tom, že sa zrealizuje v praxi.

Jej názov bol Dokrytie okresu Senica signálom 2TV programu pomocou siete televíznych prevádzačov.

Chodil som pravidelne do Technickej knižnice a študoval som problematiku aj v zahraničných časopisoch, fascinovalo ma však vysielanie TV cez satelit.

Časopis Telecommunications, ktorý informoval o telekomunikačných satelitoch v USA bol v roku 1975 totálne cenzúrovaný, v roku 1979 som konečne dostal čistý výtlačok.

Manželka ukončila štúdium a ako inžinierka chemickej technológie textilu, po dvojmesačnom úmornom hľadaní našla prácu vo výrobnom družstve s nástupným platom pätiny baníka.

V tej dobe sa razilo heslo Ja som baník, kto je viac a až vtedy som pochopil prečo, pričom robotu baníka som nezávidel, otec tam násilne jeden rok strávil na vojne v roku 1950 zadarmo.

Lenže, takýto obrovský platový nepomer nekvalifikovanej pracovnej sily, kde stačila dvojročná lenivá učňovka v porovnaní s platom absolventa VŠ ukazoval, ako vládnu komunisti.

Absolvent normálnej VŠ a to našťastie SVŠT bola, musel zvládnuť široký rozsah učiva a vďaka prísnym profesorom na skúškach musel vedomosti preukázať, ináč bez pardónu skončil.

 Absolvent v praxi nájde komunistický mor, riaditeľ dosadený KS, k nemu komunistickí sluhovia- poskokovia, úradníci prehadzujú papier z kanclu do kanclu a vo výrobe bordel ako v tanku.

Rok 1979 sa končí, som v piatom ročníku a reálne poznatky manželky z praxe ma riadne znervóznili, nevedel som, že sockomančská ekonomika  je až v takomto marazme.

P.S.
     Komunizmus zlikvidoval milióny ľudských životov a osudov a dnes nájdete rozpoltené osoby, ktoré akože nechápu obludnosť červenej totality.

     V Slovenskej Komunistickej Gubernii 2013 je šokujúce poznanie, koľko ľudí v strachu ešte stále v sebe živí spomienku na zlaté časy totality.

     Lebo vtedy mohli klamať, kradnúť, ničiť, gniaviť, biť, zabiť ľudí beztrestne a strach z odhalenia je hnacím motorom ich rozpoltenosti.

     Takíto ľudia podporujú všetok ten spoločenský marazmus na Slovensku, lenže vlastné svedomie si ich raz aj tak nájde ! 

Janko, Martinka, prepáčte, 3 roky a mafiu sme len pošteklili.

23.02.2021

3 roky od popravy Janka a Martinky si občania naďalej klamú a nenávidia sa, pričom mafii sa v podstate nič nestalo. Nahovárame si a vymýšľame hrdinov v radoch polície, ktorí odhalili, čo im dovolili a to je asi tak všetko. V radoch štátnej a klasickej mafie nezúri žiadny masový covid, sme iba svedkami novodobej frašky. Občianska spoločnosť potrebuje reštart, inak si ju [...]

SÚD SLOVENSKO NESKUTOČNE DRAHÉ TO MAFIÁNSKO. . .

06.09.2020

Janko a Martinka zatiaľ pokoj nemajú, štát Slovensko mafiáni stále ovládajú. Darmo sme si novú nádej zvolili, zatiaľ Slovensko logicky sme NEOBRODILI. Najprv koronavírus BOJ s mafiou zahatil a teraz sa už potenciál načisto STRATIL…? SÚDY mafiánske slovenské zatiaľ sa v ničom nezmenili, tak KTO určí stav VINY?! Keby to ohavné Brucho 55 rokov basy dostalo, niečo by sa [...]

Nevoľte štátnu mafiu, rakovinu spoločnosti, voľte normálnu budúcnosť.

26.02.2020

Kto mal možnosť sledovať dianie v nezákonne zvolanom parlamente a má svedomie, má logicky aj strach. Čo tam predvádzali fašisti, komunisti a nacionalisti, to nemá obdobu v normálnej spoločnosti 21. storočia. Akože lekárka v koži Hitlera, učiteľ slovenčiny do hneda neschopný vyslovovať, čítať a napuchnutý komunista. A nad tým všetkým obrovská kopa zlodejiny, nenávisti [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

luteranjaning

Ja, Vy, my všetci tvoríme štát. A prečo sme im dovolili ukradnúť si ho? Kvôli našim deťom, vnukom to spoločne dokážeme zmeniť! Nebojte sa slobodne vyjadriť, jedine tak sa ani 100 x opakovaná lož nestane pravdou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 821
Celková čítanosť: 3934845x
Priemerná čítanosť článkov: 4793x

Autor blogu

Kategórie