Založ si blog

Občan je nula, vládne tu komunistický diktát, korupcia, vydieranie. Všade! (5)

1.9.1971, školský rok slávnostne začína v sále SPŠE v Košiciach, Komenského ul., keď si ku mne prisadnú štyria šikmookí chlapci a najbližší sa ma pýta.
 
To ktorá súdruh riaditeľ, ukazujúc pritom na pódium, kde sedel profesorský zbor za dlhočizným stolom.
 
Neviem, nepoznám a Ty si odkiaľ ?
 
Nás vyslať komunistická strana Vietnam.
 
Doma rodičov informujem o udalosti a otec laxne konštatuje, tak už konečne viem, na čo mi komunisti strhli z výplaty známku solidarity na Vietnam.
 
Chlapcov z Vietnamu i priamy komunizmus som našťastie v škole počas celého štúdia príliš neregistroval a to vďaka prísnym a dôstojným profesorom.
 
Zväzáci nás síce povinne lanárili do ČSM, na ideologické aktivity sme čas našťastie nemali, keďže profesori fyziky a matematiky nám nedali dýchať, čo bolo OK.
 
Jediný kto nám pil krv, bola profesorka ruštiny, originál z Ruska, jej šialené predstavy o najdôležitejšom predmete ruština dokázal umne skorigovať náš triedny Ing. Rovňák. 
 
A profesori boli veru prísni, už v druhom ročníku syn nemenovaného komunistického funkcionára vyletel zo školy, lebo pred školou uprednostňoval lapajstvá.

 

Spolužiakovi Ervínovi otec od kohosi požičal časopis Bravo a už sme sa zháňali po muzike zo Západu.

V časopise sme našli inzerát na Fan Klub Costa Cordalisa, ktorý členom posielal fotografie a klubový časopis, valuty na členské sme nemali a tak mi napadla super vec.

V Pofise sa dali kúpiť neofrankované známky NSR, tie sme im poslali namiesto valút s listom, ktorý nám napísala učiteľka nemčiny.

Museli sme na ňu psychologicky pozitívne veľmi pôsobiť, keďže z toho mala hrozný strach.

O tri týždne sme dostali obrovský balík fotografií a časopisov,  v ktorých uvádzali mňa a Ervína ako šéfov klubu Costa Cordalisa v ČSSR.

O deň na to nám všetko zhabali tajní a rodičia na výsluchu museli objasňovať, ako sa to celé udialo.

Chudáci o ničom nemali ani potuchy, našťastie bločky z Pofisu dokazovali legálnosť celej veci, avšak okrem zopár fotiek Costu Cordalisa nám tajní z balíka už nič nevrátili.

V roku 1974 sme sa celá trieda vybrali na film Jáchyme hoď ho do stroje, strašne sa mi páčil a videl som ho asi trikrát.

V novinách Smena sa akýsi komunistický kritik zamýšľal nad tým, či filmy takéhoto druhu sú v súlade s kultúrnym vývojom socialistickej mládeže a písal tam iné podobné ideologické kecy.

Zorganizoval som petíciu, zozbieral podpisy spolužiakov, napísal obsiahly list obhajujúci film a poslal do Smeny, aby vedeli, že mládež má vlastný rozum a komunistických ideológov nepotrebuje. 

Časť listu uverejnili, chvíľku som bol slávny a vyzeralo to tak, akoby začalo svitať na lepšie časy.

Aj v Tuzexe konečne dostali rifle značky Levis a navyše sa mi s nimi naraz podarilo z našetrených korún na brigáde kúpiť aj magič Panasonic.

V Košiciach bol Tuzex neďaleko Slovanu a vexlovalo sa tam ostošesť, jeden bon približne za 5,50 Kčs podľa momentálne aktuálneho kurzu.

 
Brigáda bola na Pozemných stavbách Košice závod 06 a vykladal sa cement z vagónov do nákladiakov.

 

Vrecia vážili 50 kg, bolo dusno, prašno a dodržať časový termín vykládky vozňa sa mi zdalo neľudské a podarilo sa mi to len vďaka otcovej pomoci, ktorý robil šoféra.

Keď som sa sťažoval, či je takáto robota normálna,  otec mi vysvetlil, ako on nastupoval v 1949 na vojnu a jeden celý rok strávil v bani, on, ktorý neznáša uzavreté priestory a nedostal za to nič, bol pre komunistov dobrý ako otrok zadarmo, tak nech si nesťažujem.

Ani som sa veľmi nesťažoval, keďže sa blížil rok 1975 a ja som sa chcel dostať na výšku do Blavy a študovať niečo v súvislosti s televíziou, čo si vyžadovalo od rodičov odriekanie, keďže peňazí nazvyš nebolo a najprv bolo treba mať maturitu a dobré známky.

Otec ako nestraník a antikomunista stále tvrdil, že sa to kvôli kádrovému profilu nepodarí, rok 1975 bol ale v jednej veci veľmi zvláštny, hoci na verejnosti sa o tom prakticky nič nevedelo.

Dedo nám oznámil, že Slobodná Európa a Hlas Ameriky potvrdili šokujúcu informáciu, ČSSR sa rozhodla pridať k 34 krajinám sveta a ako 35. sa rozhodla podpísať Helsinský protokol o občianskych a politických právach.

Otec tomu neveril a tvrdil, že to je nemožné, lebo by to znamenalo začiatok konca komunizmu a to by komunisti nikdy nedovolili, veď sa majú ako prasce v žite.

Ako to bolo ďalej, pokračujem.  

Janko, Martinka, prepáčte, 3 roky a mafiu sme len pošteklili.

23.02.2021

3 roky od popravy Janka a Martinky si občania naďalej klamú a nenávidia sa, pričom mafii sa v podstate nič nestalo. Nahovárame si a vymýšľame hrdinov v radoch polície, ktorí odhalili, čo im dovolili a to je asi tak všetko. V radoch štátnej a klasickej mafie nezúri žiadny masový covid, sme iba svedkami novodobej frašky. Občianska spoločnosť potrebuje reštart, inak si ju [...]

SÚD SLOVENSKO NESKUTOČNE DRAHÉ TO MAFIÁNSKO. . .

06.09.2020

Janko a Martinka zatiaľ pokoj nemajú, štát Slovensko mafiáni stále ovládajú. Darmo sme si novú nádej zvolili, zatiaľ Slovensko logicky sme NEOBRODILI. Najprv koronavírus BOJ s mafiou zahatil a teraz sa už potenciál načisto STRATIL…? SÚDY mafiánske slovenské zatiaľ sa v ničom nezmenili, tak KTO určí stav VINY?! Keby to ohavné Brucho 55 rokov basy dostalo, niečo by sa [...]

Nevoľte štátnu mafiu, rakovinu spoločnosti, voľte normálnu budúcnosť.

26.02.2020

Kto mal možnosť sledovať dianie v nezákonne zvolanom parlamente a má svedomie, má logicky aj strach. Čo tam predvádzali fašisti, komunisti a nacionalisti, to nemá obdobu v normálnej spoločnosti 21. storočia. Akože lekárka v koži Hitlera, učiteľ slovenčiny do hneda neschopný vyslovovať, čítať a napuchnutý komunista. A nad tým všetkým obrovská kopa zlodejiny, nenávisti [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

luteranjaning

Ja, Vy, my všetci tvoríme štát. A prečo sme im dovolili ukradnúť si ho? Kvôli našim deťom, vnukom to spoločne dokážeme zmeniť! Nebojte sa slobodne vyjadriť, jedine tak sa ani 100 x opakovaná lož nestane pravdou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 821
Celková čítanosť: 3928339x
Priemerná čítanosť článkov: 4785x

Autor blogu

Kategórie