Založ si blog

Slovensko ? Komunistická korupcia, vydieranie a klientelizmus ! ( 2 )

Kto to riadi našu Slovenskú Komunistickú Guberniu plnú korupcie, vydierania a klientelizmu v roku 2013 ?
 
No predsa logicky komunisti pretransformovaní a premaľovaní do kadejakých podôb tak dokonale, že ich ani nespoznáte.
 
Veru, mal som s tým aj ja problém a trvalo mi pekných pár rokov odhaliť podstatu červeného diabla.
 
Najprv sa na nás usmieval, cez naše milé súdružky učiteľky na základnej škole v Košiciach na sídlisku Mier v roku 1962.
 
Potom z nás vykresal iskričky a o čosi neskôr sme mu už skladali pioniersky sľub pri pomníku Kukoreliho v parku pri železničnej stanici.
 
Z niekoľkohodinovej šaškárne si vybavujem len uplakanú spolužiačku v bielych pančuchách s veľkým fľakom, ktorá ten sľub už jednoducho neudržala.
 
Náš súdruh riaditeľ ZDŠ bol veľký komunista, zábavný človek, hlavne keď učil dejepis, rozprával samé idiotiny a bol stále opitý ako čík, jednoducho alkoholik. 
 
Pri dejinách sa mu jazyk zamotával, ale vetu o nebezpečenstve imperialistov zo Západu dokázal povedať vždy plynule napriek počtu promile.
 
Keď som doma referoval, čo bolo v škole a pýtal sa, ako je to možné, otec to vybavil jednou vetou.
 
Komunisti, banda jedna, tí môžu všetko !
 
Nerozumel som, čo tým myslí, veď manžel maminej sestry komunistov chválil do neba a nám deťom vždy cez prázdniny objasňoval, aký je komunizmus perfektný.
 
V lete 1967 prídeme s mamou od tety domov a ja naprogramovaný rečičkami vravím otcovi, otec ja keď budem veľký, budem komunista ako ujo.
 
Otec zalapal po dychu a zreval, opováž sa, ja Ti takú …, našťastie mama zakročila a vysvetlila mu, že som len decko.
 
Vo veciach komunizmu som mal ešte väčšie lečo aj vďaka svojim dedom.
 
Dedo z maminej strany komunistov doslova neznášal a dával to patrične najavo vždy a každodenne.
 
U deda z otcovej strany som v tej dobe netušil, čo a ako, len mi bolo čudné to, že u nich sa nemuselo chodiť do kostola.    
 
Rok 1967 bol akýsi zvláštny, slobodnejší, ľudia boli odrazu nabití magicky pozitívnou energiou.
 
Otec s kolegami v robote získali súhlas na odpredaj staršieho skrińového Robura a každodenne som počul dovtedy neznáme slová ako kvalitné služby, sloboda podnikania a pod.
 
Nečudo, ten vtedajší komunizmus okolo nás bol ako neriadená strela, stále sa na niečo stálo v rade, raz nebolo to, raz ono, len červených hesiel a plagátov bolo vždy nadostač.
 
Ako pionieri sme v našej základnej škole pod vedením pravidelne nachmeleného riaditeľa komunistu robili často bizarné veci.
 
Každého z nás pridelili ako spojku k vojakom základnej služby a šaškovali sme s nimi akože v rámci súčinnosti boja obyvateľstva, mládeže a armády proti imperialistom .
 
Raz, keď sme s akýmsi nešťastným vojačikom pobehovali s „tajnými“ papierikmi kade-tade po sídlisku Mier do neskorého večera, otec v škole zakročil a vyslobodil ma z boja proti imperialistom. 
 
Bolo evidentné, že sa deje niečo výnimočné, lebo aj súdruh riaditeľ chodil odrazu akoby na istejších nohách, už sa toľko nepotácal.
 
V auguste 1968 sme sa vybrali na dovolenku do Lysej nad Labem k našim bývalým susedom, keďže Atilla bol pilot stíhačky a tam bolo vojenské letisko.
 
Výlety do Prahy boli úžasné, návštívili sme aj Pražský hrad, kde v atmosfére obrodného procesu naživo vystavovali korunovačné klenoty.
 
Všade vládlo obrovské nadšenie a ľudia tak veľmi túžili vymeniť neschopný režim socializmu za lepší socializmus s ľudskou tvárou.
 
Pamätám si aj akési heslá Dubček, Svoboda, to je naša obroda.
 
A potom ďalšie ráno som sa zobudil v Lysej nad Labem do šialeného hukotu tankov a lietadiel.
 
Bože, ten náš súdruh riaditeľ ZDŠ sa ako komunista naozaj nemýlil.
 
Je vojna a napadli nás zlí imperialisti zo zahnívajúceho Západu !
 
Samozrejme, to bol to iba prvotný šok 12 ročného chlapca z chaosu, ktorý bol vtedy v réžii jedných komunistov proti iným.
 
Náš súdruh riaditeľ ZDŠ, rovnako ako komunisti Dubček a Svoboda sa pomýlili v jednej zásadnej veci.
 
Zabudli na to, že zmluva s červeným diablom je na večné časy a Pražská jar už nikdy nebude ako bola.
 
Pokračujem, nemajte obavu !  
 

Janko, Martinka, prepáčte, 3 roky a mafiu sme len pošteklili.

23.02.2021

3 roky od popravy Janka a Martinky si občania naďalej klamú a nenávidia sa, pričom mafii sa v podstate nič nestalo. Nahovárame si a vymýšľame hrdinov v radoch polície, ktorí odhalili, čo im dovolili a to je asi tak všetko. V radoch štátnej a klasickej mafie nezúri žiadny masový covid, sme iba svedkami novodobej frašky. Občianska spoločnosť potrebuje reštart, inak si ju [...]

SÚD SLOVENSKO NESKUTOČNE DRAHÉ TO MAFIÁNSKO. . .

06.09.2020

Janko a Martinka zatiaľ pokoj nemajú, štát Slovensko mafiáni stále ovládajú. Darmo sme si novú nádej zvolili, zatiaľ Slovensko logicky sme NEOBRODILI. Najprv koronavírus BOJ s mafiou zahatil a teraz sa už potenciál načisto STRATIL…? SÚDY mafiánske slovenské zatiaľ sa v ničom nezmenili, tak KTO určí stav VINY?! Keby to ohavné Brucho 55 rokov basy dostalo, niečo by sa [...]

Nevoľte štátnu mafiu, rakovinu spoločnosti, voľte normálnu budúcnosť.

26.02.2020

Kto mal možnosť sledovať dianie v nezákonne zvolanom parlamente a má svedomie, má logicky aj strach. Čo tam predvádzali fašisti, komunisti a nacionalisti, to nemá obdobu v normálnej spoločnosti 21. storočia. Akože lekárka v koži Hitlera, učiteľ slovenčiny do hneda neschopný vyslovovať, čítať a napuchnutý komunista. A nad tým všetkým obrovská kopa zlodejiny, nenávisti [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

luteranjaning

Ja, Vy, my všetci tvoríme štát. A prečo sme im dovolili ukradnúť si ho? Kvôli našim deťom, vnukom to spoločne dokážeme zmeniť! Nebojte sa slobodne vyjadriť, jedine tak sa ani 100 x opakovaná lož nestane pravdou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 821
Celková čítanosť: 3929358x
Priemerná čítanosť článkov: 4786x

Autor blogu

Kategórie