Založ si blog

Mám 58 a šok zo socialistického Rakúska. Slovensko si omámené ? ( 1 )

Pôvodne som sa mal vybrať na skusy do Nemecka a zistiť, prečo im štát funguje a nám nie.

Potom ma “ osvietilo “ a našiel som si lacnejšiu a pravdivejšiu cestu, ako porovnať Západ s Východom.

Vytiahol som z pivnice starý odložený bicykel, dal mu život a hurá do Bratislavy !

V Dúbravke som nasadol do sedla, spustil sa dolu kopcom, potom kúsok do kopca, doprava a už som sa rútil pod železničný viadukt.

Zákruta popri Hornbachu doľava a teraz ešte šlapať do Devínskej Novej Vsi.

Len keby slovenskí šoféri neboli ako z divých vajec, niektorí predbiehajú tak, že karosériu ich auta mám od pedálu na desať centimetrov !

Tak ešte pár metrov a je tu znova viadukt, kruhový objazd Tesco, odbočiť doprava, okolo panelákov rovno a potom doprava..

Trocha dolu kopcom, doprava, rovno a doľava je most Slobody, ešte šťastie, že hlúposť s Chuckom Norrisom neprešla, hoci ho mám rád.

Kopček dolu a teraz do kopca na most, lebo slnko praží ako o život, len sa hodiť do Moravy, ktorá majestátne preteká tam v hlbočine.

Na vrchole zastavím, chvíľku sa kochám a premýšľam, koľko životov sa tu zbytočne utratilo, vďaka obludnosti komunistického režimu.

A teraz len kúsok dolu kopcom a už je tu vytúžený Západ !

Aké je to dnes samozrejmé a jednoduché, kde sme my nešťastní Slováci, Moravania, Česi mohli byť, nebyť šialenej minulosti.

Nikde nikoho, ani živej duše, len výhľad do krajiny, bez akýchkoľvek rušivých momentov.

Kúsok rovinky po hrádzi a je tu ďalší úžasný pohľad na zámok Schloss Hof a hneď vedľa vidiecka zoologická záhrada.

Bože, ako je to možné, pár krokov od Slovenska a odrazu celkom iný svet, pokoj, pohoda, tichúčko, len cvrlikanie a šum vetra v korunách stromov.

Otočím hlavu a pohľad na rodné Slovensko je znevážený siluetou vysokých komínov a zoskupením panelákov.

Odbočujem doprava na cestu, smer Marchegg.

Najprv si však dám pauzu v tieni stromu, doplním zásobu tekutín, vysuším tričko a pozorujem koníky, ťavy, kozičky v zoo, priamo pri zámku.

Nebo je modručké, len sem-tam biele mráčiky.

Tričko je vysušené, nasadiť okuliare a lá Sagan, dávať pozor na žaby a poďme ho smerom na Marchegg, ktorý je kdesi tam v diaľave.

Pokračovanie čochvíľa.
Rak1Rak2 Rak3 Rak4

Janko, Martinka, prepáčte, 3 roky a mafiu sme len pošteklili.

23.02.2021

3 roky od popravy Janka a Martinky si občania naďalej klamú a nenávidia sa, pričom mafii sa v podstate nič nestalo. Nahovárame si a vymýšľame hrdinov v radoch polície, ktorí odhalili, čo im dovolili a to je asi tak všetko. V radoch štátnej a klasickej mafie nezúri žiadny masový covid, sme iba svedkami novodobej frašky. Občianska spoločnosť potrebuje reštart, inak si ju [...]

SÚD SLOVENSKO NESKUTOČNE DRAHÉ TO MAFIÁNSKO. . .

06.09.2020

Janko a Martinka zatiaľ pokoj nemajú, štát Slovensko mafiáni stále ovládajú. Darmo sme si novú nádej zvolili, zatiaľ Slovensko logicky sme NEOBRODILI. Najprv koronavírus BOJ s mafiou zahatil a teraz sa už potenciál načisto STRATIL…? SÚDY mafiánske slovenské zatiaľ sa v ničom nezmenili, tak KTO určí stav VINY?! Keby to ohavné Brucho 55 rokov basy dostalo, niečo by sa [...]

Nevoľte štátnu mafiu, rakovinu spoločnosti, voľte normálnu budúcnosť.

26.02.2020

Kto mal možnosť sledovať dianie v nezákonne zvolanom parlamente a má svedomie, má logicky aj strach. Čo tam predvádzali fašisti, komunisti a nacionalisti, to nemá obdobu v normálnej spoločnosti 21. storočia. Akože lekárka v koži Hitlera, učiteľ slovenčiny do hneda neschopný vyslovovať, čítať a napuchnutý komunista. A nad tým všetkým obrovská kopa zlodejiny, nenávisti [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

luteranjaning

Ja, Vy, my všetci tvoríme štát. A prečo sme im dovolili ukradnúť si ho? Kvôli našim deťom, vnukom to spoločne dokážeme zmeniť! Nebojte sa slobodne vyjadriť, jedine tak sa ani 100 x opakovaná lož nestane pravdou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 821
Celková čítanosť: 3931902x
Priemerná čítanosť článkov: 4789x

Autor blogu

Kategórie