Založ si blog

18. 4. 2016 17. 00 bude v Bruseli prejednávaná moja petícia vo veci porušovania základných práv občanov Slovenska. ( 2 )

Priamy prenos cez internet je možné sledovať na tejto adresehttp://www.europarl.europa.eu/committees/en/PETI/home.html

 

18.4.2016 17.00 bude v Bruseli prejednávaná petícia, ktorú som do EP zaslal kvôli porušovaniu práv občanov Slovenska.
Petícia poukazuje na mimoriadnu závažnosť vo veci slobodného prístupu občanov Slovenska k verejnoprávnej TV a jej zneužitia.
Poukazuje na zlyhanie funkcie štátu a inštitúcií vo veci ochrany, kontroly a dohľadu nad trhom elektronických médií.
Skupina ľudí cez štátne inštitúcie ich transformáciou na pološtátne a následne “ súkromné “ vydiera štát a občanov. 
Nimi ovládnutá verejnoprávna TV vytvára hybrid, ktorí si neplní zákonné povinnosti a je iba nástrojom kšeftu a deformácie trhu.
Ide tu o celý komplex porušovania zákonov a zlyhania orgánov štátnej správy v oblasti elektronických komunikácií.
Pritom cieľ liberalizácie telekomunikačného trhu presadzovanej EU je odstránenie monopolov a právnych bariér v prospech zákazníkov.
To sa na Slovensku paradoxne zneužilo.
O tom je petícia.

Originál podanej petície bol nasledovný
PETÍCIA DO EURÓPSKEHO PARLAMENTU

Na Slovensku je hrubo porušované ústavné právo občanov na slobodný prístup k vysielaniu verejnoprávnej televízie a celý rad ďalších, s tým súvisiacich zákonov.

Občania – koncesionári sú zákonom 340/2012 povinní uhrádzať koncesiu na princípe evidencie elektrickej prípojky, čím je porušovaná rovnosť občanov pred zákonom.

Štát úhradu služby verejnoprávnej TV viaže na evidenciu prípojky, avšak dodávku signálu občanom do miesto bydliska, kde majú elektrickú prípojku, nedokáže zabezpečiť.

Časť občanov v dosahu terestriálnych vysielačov má signál k dispozícii, tí ho môžu spracovať jednoduchým, lacným technickým zariadením, okamžite, bez obmedzenia.

Mnohé obce, mestá a státisíce rodín sa nachádzajú mimo terestriálneho signálu, čo je dané terénnym profilom Slovenska, títo občania príjem TV uskutočňujú cez satelitné vysielanie.

Vysielanie SAT TV realizovala štátna firma, ktorá to zabezpečovala bez problémov a v rámci platby TV koncesie.

Štát toto vysielanie bez riadnej kontroly, alebo účelovo, presunul na sprivatizovanú firmu, ktorá vysielanie zneužíva spolu s firmou v Luxemburgu a terorizuje občanov.

Pokiaľ nezaplatia nezákonný servisný poplatok, manipuláciou zasielaných dát na kartu majiteľa, zablokujú jeho príjem signálu.

Firma registrovaná v Luxemburgu na nezákonné aktivity porušovania ochrany osobných údajov, manipuláciu dát a netransparentný presun peňazí na účty, využíva ďalšie nastrčené firmy v ČR a v SR.

Štát porušuje nielen princíp technologickej neutrality, ale samotnú ochranu práv občana a spotrebiteľa služby zároveň.

Svojou nečinnosťou umožňuje súkromnej firme, zasielanie výhražných listov v masívnej podobe poštových zásielok, ktoré nie sú doporučené a tieto sú bežne dostupné komukoľvek.

Vyskytlo sa množstvo prípadov, kedy sa citlivé údaje dostali k cudzím osobám a tie ich zneužili, napríklad defraudáciou kariet, registráciou na inú osobu

Satelitný príjem verejnoprávnej televízie je okrem koncesie na Slovensku, paradoxne podmienený platením nelegálnych poplatkov navyše, súkromnej spoločnosti registrovanej v Luxemburgu.

Tieto poplatky si firma vzhľadom na nečinnosť štátnych úradov, arogantne zvyšuje bez akejkoľvek kontroly tvrdením, že je registrovaná v Luxemburgu a kontrolovať ju môžu iba úrady Luxemburgu.

Súkromná firma zároveň technickými zmenami dát vysielaných na karty, vo vlastníctve občanov, účelovo manipuluje, mení parametre zápisov.

Ak občan nepozerá programy niekoľko dní, po dovolenke a pod., má zablokovaný prístup k programom !

Vypínaním kariet núti občanov platiť nezákonné poplatky, navyše ich núti masívne telefonovať na spoplatnenú telefónnu linku, kde sa im poplatok navyšuje zdržujúcim automatom.

Navyše sú občania nútení špekulatívnymi technickými zmenami v kódovaní signálu a v zmenách zápisov na karty, kupovať si nový, drahý satelitný prijímač s dekodérom.

Tento prijímač je ďalším obmedzením slobody občana, keďže funkciou Skylink Ready sú blokované možnosti jeho slobodného využitia do budúcnosti.

Koncesionári si musia kupovať nové, predražené karty Skylink, musia ich registrovať a akceptovať nevýhodné obchodné podmienky, ktoré štát nekontroluje.

Pritom nie je jasné, kto má prístup k citlivým dátam, keďže štát si neplní dozorné a regulačné povinnosti.

Na uvedené skutočnosti boli upozornené všetky štátne orgány v SR, ale i Európska komisia už pred dvomi rokmi, úrady boli a sú nečinné.

Celý prípad je navyše možné charakterizovať ako kartel firiem v Luxemburgu, na Slovensku a v Čechách, spolu s verejnoprávnou televíziou, štátnymi úradmi a politikmi.

S touto problematikou nepriamo súvisí ROZSUDOK SÚDNEHO DVORA C‑475/12, ktorý pritom riešil omnoho jednoduchší prípad vysielania klasickej platenej služby DTH cez satelit.

V tomto prípade Skylink ide o mimoriadne agresívnu formu útoku na základné ľudské práva občanov v masovom meradle, prostredníctvom štátu a verejnoprávnej TV !

Svojou petíciou naliehavo žiadam európsky parlament, aby neotáľal a v skrátenom konaní riešil mimoriadne závažnú a roky pretrvávajúcu kauzu, ktorá sa odráža v strate dôvery občanov Slovenska v inštitúcie Európskej Únie.

Ing. Ján Luterán

 

Znepokojuje ma, že v oficiálnom oznámení poslancom je zhrnutý obsah petície, ktorý zásadne mení jej podstatu a sú tam pripojené “ čudné “ poznámky Komisie.
Ich “ zhrnutá “ podstata je nasledovná.
V prvej poznámke sa Komisia zaoberá Ochranou údajov a v texte mechanicky opisuje platnú Smernicu 95/46/ES a konštatuje, že je vecou
členských štátov a ich orgánov aby tie zabezpečili jej dodržiavanie a ak si podávateľ petície myslí, že boli porušené, nech sa tam sťažuje.
V druhej poznámke sa Komisia zaoberá systémom výberu koncesionárskych poplatkov a v texte všeobecne popisuje základné pojmy
a konštatuje, že je v právomoci členských štátov určiť formu, podmienky a spôsob financovania verejných vysielacích služieb.
V tretej poznámke sa Komisia zaoberá zmluvnými podmienkami pre univerzálnu službu, všeobecne popisuje postup a podmienky pre uzatváranie zmlúv.
A konštatuje, že sťažovateľ môže predložiť sťažnosť slovenskému regulačnému úradu.
V závere Komisia opakuje všeobecné konštatácie s tým, že nemá žiadnu právomoc voči členským krajinám a nemôže zasahovať do sporov občan – štát.
Najprv surovo skonštatujem, že o čom to píše ten “ niekto “ z tej Komisie, lebo podstata mojej petície je o niečom úplne inom a omnoho závažnejšom ?!
Ako občan EU som doslova urazený a rád by som sa dozvedel, kto, ako a na základe čoho “ vypracoval “ takéto  “ úžasné “ poznámky…
Napriek všetkému stále tak trocha verím v ideu EU a predpokladám, že to urobil jeden z dobre zaplatených úradníckych otrokov zločineckej skupinky Slovenského štátu.
A akási Komisia v stave letargie, lenivosti,závislosti jednoducho len prebrala to, čo jej Slovenský štát podal ako na “ tácke „…
Pokračovanie

Janko, Martinka, prepáčte, 3 roky a mafiu sme len pošteklili.

23.02.2021

3 roky od popravy Janka a Martinky si občania naďalej klamú a nenávidia sa, pričom mafii sa v podstate nič nestalo. Nahovárame si a vymýšľame hrdinov v radoch polície, ktorí odhalili, čo im dovolili a to je asi tak všetko. V radoch štátnej a klasickej mafie nezúri žiadny masový covid, sme iba svedkami novodobej frašky. Občianska spoločnosť potrebuje reštart, inak si ju [...]

SÚD SLOVENSKO NESKUTOČNE DRAHÉ TO MAFIÁNSKO. . .

06.09.2020

Janko a Martinka zatiaľ pokoj nemajú, štát Slovensko mafiáni stále ovládajú. Darmo sme si novú nádej zvolili, zatiaľ Slovensko logicky sme NEOBRODILI. Najprv koronavírus BOJ s mafiou zahatil a teraz sa už potenciál načisto STRATIL…? SÚDY mafiánske slovenské zatiaľ sa v ničom nezmenili, tak KTO určí stav VINY?! Keby to ohavné Brucho 55 rokov basy dostalo, niečo by sa [...]

Nevoľte štátnu mafiu, rakovinu spoločnosti, voľte normálnu budúcnosť.

26.02.2020

Kto mal možnosť sledovať dianie v nezákonne zvolanom parlamente a má svedomie, má logicky aj strach. Čo tam predvádzali fašisti, komunisti a nacionalisti, to nemá obdobu v normálnej spoločnosti 21. storočia. Akože lekárka v koži Hitlera, učiteľ slovenčiny do hneda neschopný vyslovovať, čítať a napuchnutý komunista. A nad tým všetkým obrovská kopa zlodejiny, nenávisti [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

luteranjaning

Ja, Vy, my všetci tvoríme štát. A prečo sme im dovolili ukradnúť si ho? Kvôli našim deťom, vnukom to spoločne dokážeme zmeniť! Nebojte sa slobodne vyjadriť, jedine tak sa ani 100 x opakovaná lož nestane pravdou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 821
Celková čítanosť: 3923800x
Priemerná čítanosť článkov: 4779x

Autor blogu

Kategórie