Založ si blog

Reálny komunizmus SKG 2013 !

Ing. Zeleňák majiteľ firmy CSAT na základe negatívnych skúseností s firmou M7Group ako prvý oficiálne ukončil spoluprácu poskytovania služby Skylink.

Zároveň na 4.10. 2013 usporiadal stretnutie predajcov SAT TV s cieľom vzájomne sa informovať o probléme a hľadať riešenie.

Dôvodom sú podozrenia na nekalú činnosť vykonávanú prostredníctvom neštandardných firiem typu sro a jednotlivcov so živnosťami, alebo bez, ktorí porušujú zákony a dobré mravy.

Ako konkrétny príklad uviedol zasielanie výhražných listov a nevyžiadaných dobierok, ktoré uvádzajú do omylu hlavne starších ľudí s cieľom získať peniaze za niečo, čo vôbec nepotrebujú.

Na uvedenú skutočnosť upozornil SOI a tiež ich pozval na stretnutie.

Reakcia SOI je šokujúca a zároveň naznačuje porušenie viacerých zákonov ako napr. návod na podvodné konanie, verejné odmietnutie spolupráce s predajcami SAT TV, spoluúčasť na podvode atď.

Reakcia v textovej podobe je nasledovná :

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA, ústredný inšpektorát
Prievozská 32, p.p. 29, 827 99 Bratislava

Váž. pán
Ing. Zdenko Zeleňák
mailto: csat@csat.sk

Naša zn. Vybavuje Bratislava
3282/55/13 Ing. Ričovská 11.09.2013

Vážený pán inžinier,

obdržali sme od Vás pozvánku na neoficiálne stretnutie predajcov TV a SAT techniky, ktoré sa bude konať 4. októbra 2013 v Banskej Bystrici.

Slovenská obchodná inšpekcia (ďalej len SOI) sa nemieni zúčastniť tohto podujatia. Napriek tomu pokladáme za účelné oboznámiť Vás s našim stanoviskom k Vami spomínanému zasielaniu ponúk satelitnou platformou skylink.

V danej súvislosti uvádzame, že SOI obdržala niekoľko podnetov od spotrebiteľov, ktorým bola od „skylinku“ doručená zásielka, ktorú si nevyžiadali. Nejde však o dobierky, ale o obyčajné listové zásielky, spotrebiteľovi zasielané bezplatne na jeho korešpondenčnú adresu, ktorých prevzatie nie je podmienené žiadnou platbou.

Podľa našich informácií sa zo strany satelitnej platformy skylink jedná o zasielanie ponúk adresátom z vlastnej databázy, ktorí majú zaregistrované a aktivované karty na satelitný príjem.

Tieto zásielky nemožno považovať za nevyžiadané, nakoľko sú zasielané výlučne zákazníkom skylinku, ktorí so zasielaním udelili súhlas pri uzatváraní zmluvy o poskytovaní služieb satelitného príjmu. Súhlas vyjadrili kúpou satelitného hardvérového vybavenia a aktiváciou karty, kedy súčasne akceptovali všeobecné obchodné podmienky (ďalej len VOP).

Uvedený postup je v súlade s VOP prevádzkovateľa satelitnej platformy skylink.

Podmienky výmeny karty sú riešené vo VOP a za určitých podmienok bonusované a zvýhodňované.

VOP predaja tovarov a poskytovania služieb si určuje predávajúci resp. poskytovateľ služieb. Ich zmena je bežnou praktikou a ak sú zmeny vykonané korektne a týmito zmenami nedochádza k porušovaniu platnej legislatívy, možno ich realizovať.

Ak vo VOP bolo vymienené právo ich zmeny, ako i zmeny cenníka, a ak k tejto zmene poskytovateľ služieb mieni v budúcnosti pristúpiť, nejedná sa o konanie v rozpore s predpismi. Podstatné je, aby užívateľ bol o zmenách informovaný v dostatočnom časovom predstihu a aby užívateľovi bolo umožnené zrušiť zmluvu, ak so zmenami nesúhlasí.

V tejto súvislosti je postačujúce, ak je spotrebiteľ o zmenách informovaný jedným z možných spôsobov (adresne poštovou zásielkou, sms správou, e-mailom, telefonicky alebo prostredníctvom web stránok).

Karty na príjem satelitnej televízie, majú deklarovaný čas použitia: „bez časového obmedzenia po dobu vysielania programov v balíku CS link alebo po dobu životnosti karty“.

Ak však životnosť karty uplynula a nie je ju v zmysle vyššieuvedeného možné použiť po uplynutí jej životnosti, je potrebné ju vymeniť tak, ako to bolo deklarované už od r. 2010, kedy sa začal postupný prechod na nový dekódovací kryptovací systém, o.i. za účelom zabránenia pirátskeho a neoprávneného odoberania satelitného signálu a taktiež z dôvodu postupného ukončovania podpory technológie podmieneného prístupu CryptoWorks zo strany jeho dodávateľa, z ktorého dôvodu je potrebné zaviesť novú technológiu Irdeto. Tento prechod do budúcna má zaistiť technické skvalitnenie služieb, vrátane lepšieho zabezpečenia a minimalizácie poruchovosti.

Podľa bodu 4.2.5 VOP sa poskytovateľ zaväzuje najmä vyúčtovať užívateľovi nevyhnutne nutné náklady v prípade, keď bol poskytovateľ nútený z technických, prevádzkových alebo iných dôvodov pre zabezpečenie príjmu programov prostredníctvom satelitu uskutočniť technické opatrenia, ktoré vyžadujú výmenu karty (prelomenie kódu, skončenie životnosti systému podmieneného prístupu a pod.).

V týchto prípadoch sa poskytovateľ zaväzuje doručiť novú kartu na adresu užívateľa oznámenú poskytovateľovi pri registrácii.

Napriek tomu, že zastávame stanovisko, že riešenie problémov, súvisiacich s poskytovaním služieb satelitného príjmu nepatrí do kompetencie Slovenskej obchodnej inšpekcie, ale Telekomunikačného úradu SR, v záujme ochrany spotrebiteľov sme v rámci nadštandardného postupu oslovili príslušný kontrolný orgán v Luxemburgu, keďže prevádzkovateľom satelitnej platformy Skylink na území Slovenskej republiky je spoločnosť M7 Group S.A., so sídlom 2, RueAlbert Borschette, L-1246 Luxembourg, Veľkovojvodstvo Luxemburské, kde Slovenská obchodná inšpekcia nie je príslušná konať, ani nemá kompetencie vykonávať kontrolu.

Po obdržaní odpovede od kontrolného orgánu v Luxemburgu, posúdení celej záležitosti a zaujatí stanoviska budeme spotrebiteľskú verejnosť informovať prostredníctvom našej web stránky, príp. aj iných dostupných oznamovacích prostriedkov.

Ak spotrebiteľovi v súvislosti so službou skylink vznikla akákoľvek škoda, túto si môže uplatňovať jedine súdnou cestou, a to prostredníctvom všeobecného miestne príslušného súdu podľa svojho bydliska.

S pozdravom

Mgr. RNDr. Nadežda Machútová
ústredná riaditeľka SOI

P.S.

Vážení kolegovia, predajcovia SAT TV, všimnite si SCHVÁLENIE SOI v znení, čo postačuje na to, aby ste mohli robiť čokoľvek so zákazníkmi prostredníctvom pošty, sms, emailom, TELEFONICKY, alebo iba OZNAMOM NA WEB STRÁNKE !!!

Zatvorme prevádzky, dohodnime sa, urobíme si spoločnú webstránku, k tomu spoplatnenú telefónnu linku a začneme robiť skutočný biznis v zmysle POKYNOV SOI a budeme mať všetci ZLATÚ BAŇU a život bez problémov.

 

A čo ľudia, ako v SKG vnímajú reálny život ?:

Lubaska:

Arogancia tohto listu je neuveriteľná. Štátne úradníčky (ktovie kto list písal? – Ričovská či Machútová, všetko jedno!) si dovolia v oficiálnom stanovisku k pozvánke používať žargón, ktorý do úradnej korešpondencie vôbec nepatrí! „…SOI sa nemieni zúčastniť tohto podujatia.“ Sloveso mieniť vyjadruje vôľu, chuť, úmysel (pri zápore odmietnutie) činiteľa konať dej, hodlať, chcieť, zamýšľať. Čo tak napísať radšej „neplánujeme, nemôžeme, nezúčastníme sa …“? Je zrejmé, že pani riaditeľke ani 2 vysoké školy a pani inžinierke ani tá jedna nestačili na to, aby sa po rokoch fungovania v štátnej organizácii naučili komunikovať s ľuďmi, ktorých majú ochraňovať. Ako postupovať, ak ochrana spotrebiteľa postupuje proti spotrebiteľovi? Človek nevie, či zaplakať, alebo sa pobaliť a adieu – vidiac akí fundovaní u nás sedia na vysokých stoličkách. Nedá mi na margo tohto ešte spomenúť veselý komentár k riaditeľke, ktorý je v reakciách na vlaňajšiu správu na nete „Kaliňák vystrieda štyroch krajských policajných riaditeľov“ – citát: „To je super policajti Smeru, vystriedali policajtov SDKU, no aj tak sú to učni oproti ústrednej riaditeľke SOI, tá už prežila minimálne 5 volebných období. Tá vždy tesne pred voľbami poodvoláva krajských šéfov a po voľbách už má pripravené miestečka pre víťazov volieb a ona opäť prežije. Chlapci od polície tak je to treba robiť, učte sa. Hlavne nikde nevystupuje, nepúta na seba pozornosť a nepriťahuje zaujemcov o svoje miestečko.“ Prepáčte, ale nedalo mi neskopírovať to…

 

okap:

Áno pani riaditeľka SOI sa správa ako riaditeľka skylinku, je to nehoráznosť ako odmietla svoju účasť, sme rozvojová krajina, kde si politici a úradníci z nás robia stádo otrokov.Naozaj takýto žargón si vyžaduje poukázanie v médiach na nekompetentnosť p. riaditeľky

 

Luteran:

Pán Zeleňák, zasa ste urobili kus fantastickej roboty !

Ten text, ktorý Vám zaslali, má cenu zlata.

Odhaľuje praktiky a spôsoby ako funguje SOI !

Keďže ich zákazníci v súvislosti so Skylinkom otravujú a oni nemôžu, nechcú, nesmú riešiť chúlostivý prípad, tak v opojení MOCOU a AROGANCIOU napíšu takúto STUPIDITU.

Tá stupidita je studnicou, z ktorej budeme dlho čerpať, lebo doteraz som ani nevedel, že SOI má vo svojich radoch až takýchto EXPERTOV na SAT TV !

Pán Boh „ochraňuj“ túto mafiánsku republiku.

 

Zelenak:

ja som žasol nad tým textom … skutočne to bude- ako ste nazvali – studnicou z ktorej sa dá čerpať.
túto odpoveď SOI zašlem všetkým predajcom SKYLINKu , ktorých mám v databáze, a aby mi niekto nevyčítal , že som zaujatý, tak to pošlem aj p. Borisovi a osadenstvu „SKYLINK“ … už teraz mám ale veľkú obavu z toho, čo všetko ešte do 4.10.2013 pribudne čo si zaslúži mimoriadnu pozornosť , budem mať dilemu, čo skôr zaradiť do programu ..

 

Zelenak: 

netreba mať odborníkov v SOI, to nie je potrebné, stačí zdravý úsudok a pozorne čítať a načúvať … , samozrejme, hlavne treba byť neutrálny, žiadne bočáky … lenže v tomto bananistane , kde žijeme, je neutrálny asi už len vzduch čo dýchame … smutné … a najmä ubíjajúce keď si pomyslím do akého bahna hádžeme naše deti …

 

jazer31:

pan zelenak, nase deti to maju jednoduchsie oproti nam. mozu oddist do usa a tam zacat novy zivot, lenze to sme my v mladosti nemohli…iba ak emigrovat alebo sa poucit napr. z krizoveho vyvoja.
nakoniec, aj teraz sa da poucit z tzv. postkrizoveho vyvoja.

 

Zelenak:

iste, majú také možnosti, Vy by ste ale tiež opustil rodičov takýmto spôsobom ? že odísť navždy za hranice ? Ja to zažívam na vlastnej koži, najstaršia ( vydatá dcéra ) žije s manželom v Nemecku, nevyčítam jej to, s jej schopnosťami by sa tu nemala kde uplatniť, ďalšia dcéra žije so snúbencom v Brne a aj tam zostane / docentúra , vedecký výskum / tá je aspoň bližšie … no a ďalšie moje deti … obávam sa , že tu asi tiež neostanú … ale v kútiku duše si prajem aby sa vrátili na Slovensko … alebo aby boli aspoň bližšie ..

 

wader:

s tym sa netrapte p. zelenak ja skor dufam že moje detičky v tejto bananovej republike nezostanu ,od školky ich mydlim angličtinou, až budu mat školy za sebou -jednoznačne do sveta , prispievat kravatakom na vladne špecialy -tu jednoducho nebudu a my si z manželkou užijeme pokojny dochodok a budeme sa tešit na ich akukolvek navštevu ,, mlady ludia tu nemaju jednoducho kvalitnu priležitost -ak zrovna dakomu nelezu do zadku … pohodovy den ..

 

okap:

Nezabudnite na možnosť p. wader, že čakať na návštevu vašich detí môžete aj v domove pre seniorov s opaterou od 500€ mesačne na osobu, čo je hrozné pomyslenie, aspoň pre mňa. Pre uvedený dôvod svojho jediného syna mám v susednom okrese, nemá minimálnu mzdu a je pomerne šťastný, lebo nesleduje politiku ale svoju rodinu a koníčky. Chcem tým len povedať, že

vysťahovalectvo nieje východisko, ale je to len východisko z núdze. Prepáčte, príspevky idú od témy, už aby bol október…

 

Luteran:

Vážení páni Zeleňák, wader, okap, vďaka Vám za úprimné ľudské vyjadrenie.

Naša doba nie je zlá v tom, že nie sú možnosti, tie sú, ibaže ich zneužívajú ľudia, ktorí obsadili kľúčové miesta a posty v štáte zvanom SKG t.j. Slovenská Komunistická Gubernie.

Slovensko malo šťastie v generáciach ľudí pred nami, ktorí našli túto krásnu krajinku, prepožičali si ju, krvopotne budovali a výsledok je dnešný stav v štáte.

Predošlá generácia vrátane nás prenechala MAFII všetok priestor a krajina tak aj vyzerá.

Bordel v zákonoch, bordel všade vôkol, špina v potokoch, v prírode čierne skládky a ľudia akože nemajú čo ROBIŤ !!!

No nemajú, lebo štát a teda MAFIA kradne a akože ZAMESTNÁVA svojich straníckych ÚRADNÍKOV a tí s ľuďmi hrajú špinavú hru cestou úradov práce a iných úradov, ktoré Slovákom neposkytujú SERVIS, ale naopak vytvárajú sieť, ktorá ich dusí, gniavi.

A kto je na VINE ?

No my všetci, nie mladá generácia, my otcovia, mamy, dedovia, babky, pradedovia, prababky, pretože sme toto všetko dovolili svojou ľahostajnosťou, lenivosťou, hlúposťou.

To je presne ako bordel okolo Skylinku, niektorí sa snažíme veci zmeniť a MAFII vrátane pána Foga sa úspešne darí ľudí rozbíjať, zahmlievať, klamať, len aby boli apatickí, poslušné bábky a len aby pokračoval ten BORDEL, ktorý je pre nich ZLATÁ BAŇA.

 

P.S.

      Starým komunistom, ktorí milujú zločineckú ideológiu z nostalgie pre staré časy a tým novým, ktorí ju zneužívajú cez miliardové       účty menej nápadne odkaz, už mám skoro pripravené 31. pokračovanie, už to nejako vydržte ! 

Janko, Martinka, prepáčte, 3 roky a mafiu sme len pošteklili.

23.02.2021

3 roky od popravy Janka a Martinky si občania naďalej klamú a nenávidia sa, pričom mafii sa v podstate nič nestalo. Nahovárame si a vymýšľame hrdinov v radoch polície, ktorí odhalili, čo im dovolili a to je asi tak všetko. V radoch štátnej a klasickej mafie nezúri žiadny masový covid, sme iba svedkami novodobej frašky. Občianska spoločnosť potrebuje reštart, inak si ju [...]

SÚD SLOVENSKO NESKUTOČNE DRAHÉ TO MAFIÁNSKO. . .

06.09.2020

Janko a Martinka zatiaľ pokoj nemajú, štát Slovensko mafiáni stále ovládajú. Darmo sme si novú nádej zvolili, zatiaľ Slovensko logicky sme NEOBRODILI. Najprv koronavírus BOJ s mafiou zahatil a teraz sa už potenciál načisto STRATIL…? SÚDY mafiánske slovenské zatiaľ sa v ničom nezmenili, tak KTO určí stav VINY?! Keby to ohavné Brucho 55 rokov basy dostalo, niečo by sa [...]

Nevoľte štátnu mafiu, rakovinu spoločnosti, voľte normálnu budúcnosť.

26.02.2020

Kto mal možnosť sledovať dianie v nezákonne zvolanom parlamente a má svedomie, má logicky aj strach. Čo tam predvádzali fašisti, komunisti a nacionalisti, to nemá obdobu v normálnej spoločnosti 21. storočia. Akože lekárka v koži Hitlera, učiteľ slovenčiny do hneda neschopný vyslovovať, čítať a napuchnutý komunista. A nad tým všetkým obrovská kopa zlodejiny, nenávisti [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

luteranjaning

Ja, Vy, my všetci tvoríme štát. A prečo sme im dovolili ukradnúť si ho? Kvôli našim deťom, vnukom to spoločne dokážeme zmeniť! Nebojte sa slobodne vyjadriť, jedine tak sa ani 100 x opakovaná lož nestane pravdou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 821
Celková čítanosť: 3923513x
Priemerná čítanosť článkov: 4779x

Autor blogu

Kategórie