Komunizmus, jeho strašidelná podstata u ľudí sa nemení. SKG 2013! (26)

5. septembra 2013, luteranjaning, Nezaradené

OSNRok 87 ako ostatné začínam podaním žiadosti o devízový prísľub, chcem ísť iba sám, navštíviť odbornú výstavu a kúpiť si LNB do paraboly.

Šanca je mizerná, uprednostnené sú deti komunistických papalášov a rodiny, ktoré majú obrovské peniaze na úplatky červeným.

Každú žiadosť lustrujú a udobrujú komunisti a tí veľmi dobre vedia, ako ich ľudia majú radi, asi preto tak narastá emigrácia.

Devízový prísľub som samozrejme nedostal, chvíľku sa sústreďujem na pozorovanie dvoch čudákov, agentov ŠTB v SSO.

Sú to manželia, neduživí, jednoduchí, hovoria málo, neoplývajú znalosťami a vedia, či nevedia, že každý vie, kto sú zač ?

Starkí, bývalí členovia DS ich riadne provokujú,  môžu si to dovoliť vzhľadom na svoj vek, lebo inak tomu vôbec nerozumiem.

Stále nadávajú, ako ich komunisti v rokoch 46-48 obrali o volebné víťazstvo, chcú mať vlastného prezidenta, štát a teraz pozor !

Dedkovia začali medzi mladšími a hlavne so mnou debatu o tom, že treba zrušiť vedúcu úlohu komunistickej strany a to už je niečo !

Pri debate v dvojici, trojici mimo tých dvoch z ŠTB si nikto nedáva servítok pred ústa, predniesť surovo verejne, to sa ešte nedá.

A tak sa v zákulisí kujú pikle, ako by sa dalo s tými červenými vybabrať, riešením sú postupné kroky, hlavne treba získať nových členov.

U nás s práci komunisti lanária mladých inžinierov, niektorí im naletia, dvaja prídu za mnou, či sa nedá vstúpiť do Obrody.

Žiadny problém, pridávajú sa ďalší, v Prešove vzniká mimoriadne silná základňa v ZPA a celé to naberá na obrátkach.

Robím prednášku o SAT TV, objasňujem ako je možné už dnes slobodne pozerať nemecké, anglické, americké programy.

Zariadenie na príjem je zatiaľ drahé cca 2500 západných mariek, ale o rok, dva to bude prístupné aj bežným užívateľom.

Agent z ŠTB si robí poznámky a na konci prednášky príde s tým, či tam sú naozaj americké programy a koľko ich je.

Zatiaľ ešte nie sú, ale čoskoro budú desiatky, ba aj stovky, robím si z toho tak trocha srandu, rozmýšľam, či vie narátať do sto.

Som zvolený  do akéhosi predsedníctva a pritom sa bránim, že nemám voľný čas, chcem ísť na Západ a skúšam to legálne.

V apríli prichádza do Prahy Gorbačov, nič oficiálne sa nedeje, komunisti u nás v práci majú ale z Perestrojky evidentne strach.

Bodaj by nie, nestraníci sa im smejú, komunista Borej u nás vo firme robí hanbu, je to ťažký alkoholik, nevedia si s ním poradiť.

Z Košíc ho presunuli do Prešova, schovávajú ho kade tade a teraz navyše Gorbačov razí prohibíciu, červení sú vynulovaní.

V materiáloch OSN zisťujem možnosť recipročnej výmeny odborníkov bez nutnosti prideľovania devízových prostriedkov, píšem im.

Odpoveď je ako u komunistického prezidenta, ani ryba, ani rak, obráťte sa tam a tam, pričom to majú v kompetencii iba oni samotní.

Je tam ale jeden zásadný rozdiel, prvýkrát mám v oficiálnom liste titul Vážený pán Ing. Ján Luterán, tak to si ten list pekne odložím !

V júni Miloš Kopecký červených riadne nakope verejnou kritikou nepriamo na Biľaka, Fojtíka, žiada ľudské práva, slobodu a toleranciu

V júli začnem šesťmesačnú odbornú prax na Rozvoji Správy Rádiokomunikácií v Bratislave, čo je nielen odborným prínosom.

Dych Viedne je na dosah, ORF je super a u nás sa červená pyramída začína postupne otriasať v základoch, je tu konečne oficiálna opozícia.

Československá demokratická iniciatíva žiada Federálne zhromaždenie odstrániť cenzúru, prepustiť politických väzňov, nastoliť demokraciu.

Som pozvaný urobiť prednášku o SAT TV na zasadnutie Bratislavskej SSO a tam mám neskutočný šok, členmi sú herci, hudobníci a to najznámejší !

Atmosféra je neskutočná, po prednáške sa objaví diplomat, chce poradiť, akú súpravu si má kúpiť a dohodujeme si inštaláciu.  

U nás doma máme úžasný darček, narodilo sa nám ďalšie bábätko a zdá sa, akoby pozitívny náboj postupne ovládol celú spoločnosť.

To je evidentné už v decembri, na Staromestskom námestí je 2000 ľudí na podporu Charty 77, polícia zasiahne, ľudí vypočúva, nikto nie je zatvorený.

O týždeň na to máme predvianočný darček, Husák odstupuje a prichádza, ešte stále červená figúrka, len omnoho zábavnejšia a tou je Miloš Jakeš.

Končím stáž v Bratislave, satelitný príjem ešte stále nemám stabilný, musím sa dostať na Západ, nutne potrebujem originálne LNB !

Vianoce 87 sú veľkou nádejou, je evidentné, v spoločnosti začali vnútorné zmeny, je to iné ako v roku 1968, teraz je to vážnejšie, iniciátorom je ľud !

P.S.

    Slovenská Komunistická Gubernia 2013 je to isté ako obdobie Biľaka, Husáka, faloš, pretvárka, korupcia, ba horšie, lebo je to v časoch „demokracie“.

    Normálni ľudia sa čudujú, ako môže mať Stranovláda SKG 2013 preferencie nad 40%, nečudujte sa, pýtajte sa sami seba, prečo ste to dopustili.

    Lebo naprogramovaným dôchodcom stačí červená komunistická ruža k MDŽ , vedia koho voliť, kto im pridá zopár eur ku kresťanským Vianociam a o tom to je, o naivite.

   SKG 2013 je ohlupovanie hlavne starkých zmesou komunizmu, fanatizmu, klerikalizmu, k tomu sáčok liekov, SULTÁN, VODCA boxer, či teraz tisíc klikový.