Založ si blog

Komunizmus a ranný kapitalizmus s mafiou dokopy ? To je SKG 2013 ! (13 )

1980, hurá, mám všetky skúšky a robím diplomovku na Rozvoji Správy Rádiokomunikácií, čo je budova medzi strašidlom Gottwald a Rozhlasom hore nohami. 

 
Diplomovka Dokrytie okresu Senica signálom 2TV programu pomocou siete TV prevádzačov ma hrozne baví, nehovoriac, čo všetko popri nej zažijem a zistím.
 
Šéf na Rozvoji je rovný chlap, stará inžinierska škola, preferuje odbornosť, nezahmlieva, povie pravdu ako je, má rok do dôchodku a zjavne sa ničoho nebojí.
 
Pri diplomovke používam podrobné mapy s vrstevnicami kvôli profilovým rezom v teréne, tie sú v miestnosti v kovových regáloch s nápisom PRÍSNE TAJNÉ!
 
Rozmýšľam, prečo, pýtam sa, šéf sa smeje sa a vraví, to vieš, keď vojaci zblbnú, tak tajná bude aj Pyramída na hlavu, čo mi pod oknom rastie desať rokov.
 
Vysvetlí mi, že tajné sú kvôli vrstevniciam a akýmsi deklinačným uhlom, vojaci chcú lafetami strieľať z kopca, len nedomysleli, ako ich tam dostať ?!
 
Neviem, či vtipkuje, ale pokračuje, Ty si z Východu, zober si taký vysielač Dubník, čo si myslíš, prečo je tam najvyšší stožiar v republike ?
 
Keď sme v Ženeve v 1961 koordinovali vysielače, mali sme na krku generálov a tí rozhodovali, ktoré kóty áno, nie a Dubník nám posunuli na blbú kótu.  
 
Dal mi radu do života, len medzi nami, s lampasákmi a blbcami nemá význam hádať sa, tam absentuje zdravý rozum a keď sú pri moci, ide o život.
 
Ty rob diplomovku ako Ti to technicky najlepšie vychádza, šesťdesiate roky, kedy sa za projekty zatváralo, vraždilo sú už našťastie dávno preč.
 
Keď som veci vysvetľoval otcovi, zaspomínal ako stavali Huko a VSŽ na dvakrát, komunisti to súrili bez projektov, stavba krachla a 11 ľudí dostalo trest smrti. 
 
Diplomovku som obhájil, skúšky zvládol, úžasné študentské časy a zážitky sa končia a teraz už chceme svet okolo nás zmeniť k lepšiemu.
 
Do práce sa paradoxne mám prihlásiť na TV vysielač Dubník, z Prešova idem podnikovým autobusom, cez Zlatú Baňu a lesy sa štveráme do kopca.
 
Je mi čudné, načo sa tam hore vyváža toľko ľudí, veď v zime tu ten autobus aj tak nedokáže vyliezť a sú to zbytočne vyhodené peniaze.
 
Ľudia v autobuse na mňa logicky podozrievavo zakukujú už od nástupu a keď sa pýtam, ako je to s dopravou v zime, sused mrmle, ako kedy.
 
Stožiar Dubník je zblízka obluda, množstvo budov, v jednej sú vojaci, idem na personálne, hľadia na mňa ako na zjavenie.
 
Telefonujú do Bratislavy, vedú ma ako zázrak za direktorom a starý pán je iná škola, ako bol šéf na Rozvoji Správy Rádiokomunikácií.
 
Tu je iný svet, všetci sú v pozore, v strehu a on opatrne začne vypytovačky na štúdium, na diplomovú prácu a napriek pozícii je zjavne nesvoj.
 
O podnikovom štipendistovi nepočul a absolventa, mladého inžiniera telekomunikácií akoby videl prvýkrát v živote a nakoniec sa pýta, či mám modrú knižku. 
 
Keď poviem nie, zjavne ožije a vydá pokyn zástupcovi, aby som sa do nástupu na vojnu kompletne oboznámil s technológiou vysielača Dubník.
 
Druhý deň s Janom Krškom stúpam do výšav rádioreleovej trasy Vesna a popri technických informáciách sa dozviem všetko dôležité.
 
Najprv sa rovno pýta, či som v strane, potom si overí, či sa dokážeme rozprávať o technických detailoch, keď zistí, že niečo viem,povie mi všetko.
 
Je nestraník, špecialista, pôvodom z Oravy, komunisti jeho potrebujú, on ich nie a jeho kráľovstvom sú rádioreleové trasy a koníčkom rádioamatérčina.

Za mesiac mám vďaka Janovi slušný prehľad o technike, ale tiež o vzťahoch komunisti – nekomunisti na vysielači Dubník.

Horšia vec je, dostávam povolávací rozkaz, je to na Slovensku, ale podľa Jana, najhoršia pakáreň, akú mohli vymyslieť len komunisti.

P.S.

    Slovenská Komunistická Gubernia SKG 2013 je strašidelná zmes komunizmu, ranného kapitalizmu a mafie dohromady.

    Jej prisluhovači existenciu SKG obhajujú slovami, to je tak všade, to tak musí byť, my máme rodiny, my máme firmy.

    Inak sa nedá, na nás sú viazaní ďalší ľudia a bez súhlasu okresného súdruha za vládnu stranu REMS nie je biznis.

    Nie, nie, nie, Vy komunisti ste stále rovnakí, Vy len skúšate hlúposť ľudí, či Vám tie Vaše klamstvá a zločiny zožerú.

 

Janko, Martinka, prepáčte, 3 roky a mafiu sme len pošteklili.

23.02.2021

3 roky od popravy Janka a Martinky si občania naďalej klamú a nenávidia sa, pričom mafii sa v podstate nič nestalo. Nahovárame si a vymýšľame hrdinov v radoch polície, ktorí odhalili, čo im dovolili a to je asi tak všetko. V radoch štátnej a klasickej mafie nezúri žiadny masový covid, sme iba svedkami novodobej frašky. Občianska spoločnosť potrebuje reštart, inak si ju [...]

SÚD SLOVENSKO NESKUTOČNE DRAHÉ TO MAFIÁNSKO. . .

06.09.2020

Janko a Martinka zatiaľ pokoj nemajú, štát Slovensko mafiáni stále ovládajú. Darmo sme si novú nádej zvolili, zatiaľ Slovensko logicky sme NEOBRODILI. Najprv koronavírus BOJ s mafiou zahatil a teraz sa už potenciál načisto STRATIL…? SÚDY mafiánske slovenské zatiaľ sa v ničom nezmenili, tak KTO určí stav VINY?! Keby to ohavné Brucho 55 rokov basy dostalo, niečo by sa [...]

Nevoľte štátnu mafiu, rakovinu spoločnosti, voľte normálnu budúcnosť.

26.02.2020

Kto mal možnosť sledovať dianie v nezákonne zvolanom parlamente a má svedomie, má logicky aj strach. Čo tam predvádzali fašisti, komunisti a nacionalisti, to nemá obdobu v normálnej spoločnosti 21. storočia. Akože lekárka v koži Hitlera, učiteľ slovenčiny do hneda neschopný vyslovovať, čítať a napuchnutý komunista. A nad tým všetkým obrovská kopa zlodejiny, nenávisti [...]

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.

luteranjaning

Ja, Vy, my všetci tvoríme štát. A prečo sme im dovolili ukradnúť si ho? Kvôli našim deťom, vnukom to spoločne dokážeme zmeniť! Nebojte sa slobodne vyjadriť, jedine tak sa ani 100 x opakovaná lož nestane pravdou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 821
Celková čítanosť: 3929125x
Priemerná čítanosť článkov: 4786x

Autor blogu

Kategórie